Сьогодні ми з вами відправимося на трюфельну охоту. Бо Хорватія - одна з тих країн, де ростуть відомі гриби - трюфелі. А ми любимо досліджувати країни ще й на смак 💙
Обрали компанію Prodan Tartuffi, бо вони дуже швидко відповідали, а я все робила в останній момент, тому не було часу на довгі пошуки.
Родина Продан займається трюфельним бізнесом вже в третьому поколінні. Нас зустрічала чарівна дівчина Вішні.
Її прадід вперше знайшов трюфелі в лісах Істрії. Трюфелі тоді були широко відомі в Італії, а от в Хорватії про них ще мало хто знав.
На початку екскурсії Вішні розповідає про трюфелі, про їхній сімейний бізнес та пригощає двома видами домашнього бренді.
Весь біологічний цикл трюфелів залежить від тварин, що живуть в лісах - кабани, лисиці, білки, зайці тощо...
Вони шукають їжу в лісі, трюфеля серед їжі в тому числі, випорожнюються, далі дощ зволожує грунт, розповсюджуючи спори грибів в коріннях таких дерев як берези, дуби, лісовий горіх..
1 кг чорних трюфелів коштує 200-300 євро, а білих - вже тисячі євро. До речі, трюфелі доволі тверді, тому думаю, що на кг не дуже багато грибів можна купити.
Беремо з собою спеціально навчених собачок і вирушаємо на пошуки грибів.
Саме собаки головні в цьому процесі! Тільки вони щось винюхували, ми вже насторожувалися, що от, напевно, саме тут росте гриб. Дуже хвилююче...
І тут головне, коли собачка починає рити грунт, то вчасно її відсторонити і продовжити копати землю самому, бо собаки теж дуже люблять смакувати трюфелями.
Дивіться, якою лопатку розкопується земля.
А ми всі в очікуванні...
І ось вони - наша перша знахідка...
Так ми ходили по лісі нашою компанією, шукали, рили землю, знаходили - не знаходили, і задоволені пошуками повертаємося в маєток для першої смакової зустрічі з трюфелями.
У вартість екскурсії входить пару видів сирів з трюфелями, брускети з трюфельною пастою і трюфелями, мед з трюфелями, морозиво з трюфелями:) салат з трюфелями і омлет, який смажили прямо перед нами!
Це було дуже смачно! Також пригощали вином!
Тут є магазинчик, де можна купити різну продукцію з трюфелями, яку виробляє родина Продан.
А ось і процес приготування омлету з трюфелями. Для початку, трюфель натирається на терці.
На пательні розтоплюється масло і додаються натерті трюфелі.
А вже потім додаються яйця.
Після приготування омлету, натирається свіжий трюфель.
Лише погляньте, які величезні порції! Це була сама трюфельна їжа в моєму житті.
Звичайно, смак незвичний, але дуже приємний.
Ця екскурсія сподобається родинам з дітьми і не тільки, але з дітьми особливо, бо уявляєте, які у них враження: і від собак, і самого процесу пошуку грибів 💙
Загляньте в наші інші огляди по Хорватії, щоб спланувати свою захоплюючу подорож!💙
Загляньте в наші інші огляди по Хорватії, щоб спланувати свою захоплюючу подорож!💙